Gezond werken, ofwel ‘werkvitaliteit’, is de focus van Colette Busch. Al 25 jaar werkt zij als coach, bedrijfspsycholoog en arbeidsmediator.
Zij heeft ruime ervaring in persoonlijke work/life coaching en in teamcoaching, in psychologische begeleidingen en in arbeidsmediation.

Colette is, na haar studie neuropsychologie, haar loopbaan begonnen als P&O-adviseur in de gezondheidszorg. Daarna heeft zij als psycholoog werkzaamheden verricht op het vlak van werving & selectie, assessment en organisatie- en loopbaanadvies in de profit- en de non-profit sector. Zij specialiseerde zich verder in het begeleiden van werknemers om te komen tot optimaal en prettig functioneren in zijn/haar werkomgeving. Zij werkt voor diverse organisaties (industrie, MKB, ziekenhuizen, verzekeringswezen)

Vragen voor coaching kunnen zijn:
• verdere persoonlijke ontwikkeling,
• verminderen stressklachten en overbelasting,
• re-integratie,
• wat te doen met verminderd functioneren,
• zingevingsvragen,
• conflicthantering en samenwerkingsproblematiek,
• loopbaanadvies.

Met analyse, reflectie en bewustwording streeft zij naar optimaal functioneren. Haar stijl is inzicht gevend, pragmatisch en doelgericht. Met cliënt worden de vraagstelling en de doelen uitgebreid gesproken om tot een plan van aanpak te komen. Er wordt gewerkt met oplossingsgerichte technieken en interventies uit de cognitieve gedragstherapie.

Peter-Jan werkte als directielid in grote en middelgrote ondernemingen, voornamelijk in de Arbodienstverlening. Hij begeleidde en initieerde bedrijfsovernames. Hij kent zowel het grote als het kleine bedrijf van binnen en van buiten.
Peter-Jan heeft zo’n 25 jaar ervaring in de zakelijke dienstverlening, is strategisch sterk met een vooruitstrevende visie ten aanzien van arbo/verzuimmanagement en verbreding en verdieping van de dienstverlening.
Hij is een groot voorstander van een meer consultancy gerichte aanpak binnen organisaties, zeker waar het gaat om het reduceren van verzuim en het verbeteren van de productiviteit, motivatie en betrokkenheid van medewerkers.
Coaching, mediation, Interim management, consultancy en advisering. Ruime ervaring in o.a. MKB en familiebedrijven. Zeer bedreven en aantoonbaar succesvol in het aansturen en coachen van, medische, professionals en ondernemers.
Weet mensen te beroeren en te motiveren. Wat hij graag toepast en ziet als waardevolle toevoeging in een coaching-traject is humor waarbij deze twee belangrijke functies vervult:
– op speelse, stimulerende, creatieve en onverwachte wijze veroorzaken van een doorbraak;
– de ontlading van de lach, om de opwinding en opgebouwde spanning te doorbreken.
Peter-Jan is NOBCO geregistreerd coach en gecertificeerd ODC-coach.

 

Een goede omschrijving van wat u kan verwachten met Peter-Jan als uw coach is hier een mooi filmpje voor gemaakt in samenwerking met Challenge & support: