Laat je uit je winterdip coachen

Motivatie
Nu de dagen weer korter zijn en je zowel in het donker naar je werk vertrekt als weer naar huis gaat kan dat je motivatie op alle gebieden negatief beïnvloeden. Een coach kan je ondersteunen en begeleiden om inzicht te krijgen in de oorzaken en factoren die bijdragen aan de dip. Ze kunnen je helpen om je doelen en prioriteiten opnieuw af te stemmen, evenals strategieën ontwikkelen om met stress en negatieve gevoelens om te gaan.

Ondersteuning
Een coach kan je ook helpen om positieve gewoonten en routines te ontwikkelen die je energie en motivatie op het werk vergroten. Door middel van gesprekken, oefeningen en reflectie kan een coach je helpen om uit je winterdip te komen en weer met plezier en productiviteit aan het werk te gaan. Deze vormen van ondersteuning en begeleiding kunnen je helpen om effectiever om te gaan met je winterdip en een positievere mindset en levensstijl te ontwikkelen, zelfs tijdens de koudere maanden.

ODC
Het Odin Development Compass, een meting die kan worden toegepast door de coach van Resolute, is hierbij een gericht beoordelingsinstrument dat is ontworpen om te helpen bij het identificeren en ontwikkelen van je competenties en, nog belangrijker, je potentieel. Hoewel het geen specifieke focus heeft op het omgaan met een winterdip, kan het nog steeds helpen bij het verbeteren van bepaalde aspecten die verband houden met deze uitdaging.

Vaardigheden
Een winterdip wordt vaak gekenmerkt door symptomen zoals vermoeidheid, stemmingswisselingen en verminderde motivatie. Het Odin Development Compass kan helpen bij het identificeren van competenties en vaardigheden die gerelateerd zijn aan het omgaan met deze symptomen, zoals stressmanagement en emotionele intelligentie. Door middel van de beoordeling en bijbehorende ontwikkelingsplanning kan het Odin Development Compass helpen bij het identificeren van gebieden waarin je kunt werken aan het versterken van mentale veerkracht, het verbeteren van zelfzorgpraktijken en het ontwikkelen van copingmechanismen voor tijden van verminderde motivatie en stemming.

Hulpmiddel
Hoewel het Odin Development Compass op zichzelf geen specifieke oplossing biedt voor een winterdip, kan het wel als hulpmiddel dienen om je bewust te maken van je capaciteiten en potentiële gebieden voor groei en ontwikkeling. Het is belangrijk op te merken dat winterdipjes soms ook een klinische stoornis kunnen zijn, zoals seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD). Wanneer de symptomen ernstig zijn, is het dus raadzaam om meer medisch of psychisch gerichte hulp te zoeken.

Wil je weten hoe de coaches van Resolute je kunnen ondersteunen tijdens een winterdip neem dan vooral contact met ons op: achter de wolken schijnt de zon.